Oeko-tex

DIN HUD VIL TAKKE DIG

I SAY er stolte over, at kunne levere Oeko-Tex certificerede produkter. Det er ikke til at se eller føle, om der er sundhedsskadelige kemikalier i tøjet, og kun få kemikalier forsvinder efter vask.

Oeko-Tex er verdens førende mærkning for tekstiler, der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. Intentionen bag Oeko-Tex ordningen er, at tøj, der sælges med Oeko-Tex Standard 100 mærkningen, skal være af materialer, der er sikrede mod at give skadevirkning på personer, og som du derfor kan have tillid til at bruge.

 

Med dit Oeko-Tex certificerede produkt, skal alle materialer og komponenter overholde testkriterierne i STANDARD 100. Testkriterierne udføres ensartet over hele verden af ​​de uafhængige OEKO-TEX® -institutter, som Teknologisk Institut i Danmark, og kan anvendes på alle tekstilprodukter fra tråd til slutproduktet.

Forskrifterne vedrørende blandt andet forbudte azofarvestoffer, formaldehyd, og nikkel er med i kriterierne. Selv sundsskadelige kemikalier der endnu ikke er lovreguleret testes også. OEKO-TEX® laboratorietest inkluderer omkring 100 testparametre, og tager hensyn til den tilsigtede anvendelse af tekstilerne.

  • Oeko-Tex mærket sikrer dig, at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer.
  • Oeko-Tex er en standard, som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.